umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שישי, 5 בפברואר 2016

מוס גבינה שוקולד לבן

מוס גבינה בשוקולד לבן הוא מוס רך ועדין, ללא אפיה וללא ג'לטין, משתלב מעל בצק פריך או כקינוח בכוסות עם פירות טריים, מתיקותו עדינה, הוא חגיגי ומפנק. אפשרויות התיבול המשתנות, יכולות להוביל אותו למחוזות שונים.
הפעם תיבלתי את המוס במי פריחת הדרים והגשתי אותו בכוסות שבתחתיתם  סלט פירות אקזוטיים וקוביות של פירות מיובשים, קישטתי בדיסקית  של טוייל פיסטוקים, עלה של ורד אורגני מהגינה שלי וקוביית פרי מיובש. 

למתכון מוס גבינה ושוקולד לבן שלי:
250 גרם גבינת 9% (ומעלה) 
125 גרם שוקולד לבן 
250 מיל שמנת להקצפה 

מי פריחת הדרים

להמיס שוקולד לבן עם כף  שמנת מתוקה לתערובת חלקה וקרה.
להקציף את שאר השמנת עם אבקת סוכר לקצף עמיד 
לערבב גבינה עם שתי טיפות מי פריחת הדרים
לקפל את הגבינה עם השוקולד המומס 
לקפל את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינה.
להזליף בכוסות הגשה מעל סלט פירות אקזוטיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה