umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שישי, 5 בפברואר 2016

מוס גבינה שוקולד לבן

מוס גבינה בשוקולד לבן הוא מוס רך ועדין, ללא אפיה וללא ג'לטין, משתלב מעל בצק פריך או כקינוח בכוסות עם פירות טריים, מתיקותו עדינה, הוא חגיגי ומפנק. אפשרויות התיבול המשתנות, יכולות להוביל אותו למחוזות שונים.
הפעם תיבלתי את המוס במי פריחת הדרים והגשתי אותו בכוסות שבתחתיתם  סלט פירות אקזוטיים וקוביות של פירות מיובשים, קישטתי בדיסקית  של טוייל פיסטוקים, עלה של ורד אורגני מהגינה שלי וקוביית פרי מיובש. 

למתכון מוס גבינה ושוקולד לבן שלי:
250 גרם גבינת 9% (ומעלה) 
125 גרם שוקולד לבן 
250 מיל שמנת להקצפה 

מי פריחת הדרים

להמיס שוקולד לבן עם כף  שמנת מתוקה לתערובת חלקה וקרה.
להקציף את שאר השמנת עם אבקת סוכר לקצף עמיד 
לערבב גבינה עם שתי טיפות מי פריחת הדרים
לקפל את הגבינה עם השוקולד המומס 
לקפל את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינה.
להזליף בכוסות הגשה מעל סלט פירות אקזוטיים.

יום רביעי, 3 בפברואר 2016

בננה לוטי

תאי לוטי, קינוח הרחוב הפופולארי ביותר של ממלכת סיאם. דוכנים רבים הפזורים ברחבי המדינה מפיצים ריח של מתיקות ועונגקרפ  דקיק, העשוי מבלילה עדינה, בתוכו מקופלות טבעות בננה בשלה ומעליו הוזלף חלב מרוכז ישירות מפחית השימורים. זה טעים וזה מתוק. תאי לוטי הוא זיכרון מתוק של  שווקים בהם ריחו מתערבב עם ריח הפאד טאי, ריח רוטב הדגים, האננס והתירס על הגחלים, .  
הגרסה שלי לתאי לוטי נגזרת מבלילת קרפ צרפתי, אך הקרפ מתאים לניחוחות תאילנד הקסומים 
מתכון בסיסי לקרפ :
250 מיל קרם קוקוס 
4 ביצים 
50 גרם חמאה מומסת 
125 גרם קמח 
50 גרם סוכר 

לנפות את הקמח הסוכר והמלח.
להניח בקערה ביצים וחלב ולערבב היטב.
להוסיף יבשים.
להוסיף חמאה מומסת עד לאחידות המסה.
להשהות את המסה  לפחות חצי שעה במקרר.

לחמם מחבת עם מעט שמן ולמזוג כמות שתכסה את קוטר המחבת  
לטגן שכבה דקה על המחבת  המשומנת  ולהפוך לעוד חצי דקה 

כשהקרפ מוכן, בעודו במחבת, להניח בננהלגלגל את הקרפ סביבה 
להוציא מהמחבת ולחתוך לטבעות 

להזליף חלב מרוכז כמו בממלכת סיאם, ישירות מהפחית.