מוס גבינה בשוקולד לבן הוא מוס רך ועדין, ללא אפיה וללא ג'לטין, משתלב מעל בצק פריך או כקינוח בכוסות עם פירות טריים, מתיקותו עדינה, הוא חגיגי ומפנק. אפשרויות התיבול המשתנות, יכולות להוביל אותו למחוזות שונים.
הפעם תיבלתי את המוס במי פריחת הדרים והגשתי אותו בכוסות שבתחתיתם סלט פירות אקזוטיים וקוביות של פירות מיובשים, קישטתי בדיסקית של טוייל פיסטוקים, עלה של ורד אורגני מהגינה שלי וקוביית פרי מיובש.
למתכון מוס גבינה ושוקולד לבן שלי:
250 גרם גבינת 9% (ומעלה)
125 גרם שוקולד לבן
250 מיל שמנת להקצפה
מי פריחת הדרים
להמיס שוקולד לבן עם כף שמנת מתוקה לתערובת חלקה וקרה.
להקציף את שאר השמנת עם אבקת סוכר לקצף עמיד
לערבב גבינה עם שתי טיפות מי פריחת הדרים
לקפל את הגבינה עם השוקולד המומס
לקפל את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינה.
להזליף בכוסות הגשה מעל סלט פירות אקזוטיים.