umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שבת, 20 בפברואר 2016

האגוז של הסולתן התורכי

אגוז הירוק שקליפתו ספק עוטפת ספק חושפת  אותו  הוא האגוז היוקרתי של  המזרח התיכון. הוא נסחר באירן, תורכיה,אפגניסטן ואפילו הודו.  מכינים ממנו מטעמים מתוקים ומלוחים, בשווקים התורכיים הוא מככב בחנויות הבקלאות ומעטר כל רחת לוקום. השמועה אומרת שהטבחית של הסולטן התורכי ידעה את אהבתו לאגוז והכינה לו עוגיות נימוחות וירוקות. הוא מצידו התאהב בה ובעוגיות, נשא אותה  לאישה והבטיח לעצמו לילות מתוקים.
על עוגיות הפיסטוק הנימוחות של הסולטן התורכי מצאתי בבלוג  התורכי:

הן מבוססות על בצק פריך חולי 
המתכון:
200 גרם אבקת סוכר
50 גרם חמאה 
1 ביצה 
150גרם פיסטוקים קצוצים דק
100 גרם קוקוס 
קורט מלח 
מעט מי פריחת הדרים
לערבב חמאה ואבקת סוכר 
להוסיף ביצה 
לערבב פיסטוקים קצוצים, קוקוס ומלח 
לחלק את הבצק ל 20 כדורים 
לאפות 7 דקות ב- 180 מעלות.