umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

עלי

דורית קינן, בעלת תואר קולינריי - שף פטיסריי שף שוקוליטריי מהאקדמיה הגבוהה SERIA בבריסל וכן למדתי עיצוב תעשייתי בבצלאל, ירושלים.
התאהבתי במקצוע הפטיסריי (עוד לפני שיצאתי למסע לימודי הקולינריה בבריסל) כשהבנתי שהמקצוע מלא רזים וסודות, מלא בטעמים, חומרים ומרקמים. יצאתי כדי לפצח אותם, להבין את החיבור, למצוא את נקודת המוצא, להבין את המקצוע לעומקו. 
במסע הזה מצאתי את מה שחיפשתי ואפילו יותר מכך,  וכשמצאתי התאהבתי במקצוע יותר, הצלחתי ליצור אין סוף קינוחים מתוך תבניות פשוטות, עם המון דימיון ויצירתיות.
על אף שאין לי פטיסריי משלי אני ממשיכה לפתח קינוחים ממתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי וממקומות אקזוטיים אחרים. 
היום אני מלמדת, מצלמת, טועמת, כותבת ומשתפת.
כמו כן אני אמא במשרה מלאה לשני בנים שנותנים לי השראות הגדולות של החיים ומראים לי כמה החיים מתוקים. 
מקווה שהמידע יוסיף לכם ידע ותשוקה

להנאתכם 
דורית קינן   



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה