umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שישי, 15 בינואר 2016

אלפחורס

אני אוהבת סנדוויצ'ים , וסנדוויץ' מעוגיות יותר. עוגיית  אלפחורס היא עוגיית אולטימטיבית, סנדוויץ' של שתי עוגיות מבצק רך, נימוח ולא מתוק מדי ובניהן ריבת חלב רכה ומתוקה לדופנותיה של העוגייה מודבקים בשבבי  קוקוס מתפצפץ.
הבצק הוא בצק פריך בסיסי שרוב פריכותו מהקורנפלור מה שמקנה לעוגייה את מרקמה  הרך וצבעה הבהיר. הבצק נימוח בזכות החלמונים והחמאה ועדין בזכות אבקת הסוכר והקורנפלור.
לעוגיות האלפחורס שלי 
150 גרם חמאה 
50 גרם אבקת סוכר 
3 חלמונים
150 גרם קמח
200 גרם קורנפלור 
קורט אבקת  אפיה 
קורט ווניל
קורט מלח

למילוי וקישוט
ריבת חלב 

שבבי קוקוס

לערבב יבשים (פרט לסוכר)
להקציף חמאה רכה ואבקת סוכר 
להוסיף חלמון אחר חלמון 
לקפל יבשים לתערובת 
להשהות לפחות חצי שעה במקרר 
לרדד בצק 
לקרוץ עיגולים
לאפות בחם של 180 מעלות 
15 דקות 
העוגיות אמורות להישאר בהירות 
לצנן
להזליף על אחת העוגיות ריבת חלב 
להדביק מעליה עוגייה 
לגלגל בשבבי קוקוס