אני אוהבת סנדוויצ'ים , וסנדוויץ' מעוגיות יותר. עוגיית אלפחורס היא עוגיית אולטימטיבית, סנדוויץ' של שתי עוגיות מבצק רך, נימוח ולא מתוק מדי ובניהן ריבת חלב רכה ומתוקה לדופנותיה של העוגייה מודבקים בשבבי קוקוס מתפצפץ.
הבצק הוא בצק פריך בסיסי שרוב פריכותו מהקורנפלור מה שמקנה לעוגייה את מרקמה הרך וצבעה הבהיר. הבצק נימוח בזכות החלמונים והחמאה ועדין בזכות אבקת הסוכר והקורנפלור.
לעוגיות האלפחורס שלי
150 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
150 גרם קמח
200 גרם קורנפלור
קורט אבקת אפיה
קורט ווניל
קורט מלח
למילוי וקישוט
ריבת חלב
שבבי קוקוס
לערבב יבשים (פרט לסוכר)
להקציף חמאה רכה ואבקת סוכר
להוסיף חלמון אחר חלמון
לקפל יבשים לתערובת
להשהות לפחות חצי שעה במקרר
לרדד בצק
לקרוץ עיגולים
לאפות בחם של 180 מעלות
15 דקות
העוגיות אמורות להישאר בהירות
לצנן
להזליף על אחת העוגיות ריבת חלב
להדביק מעליה עוגייה
לגלגל בשבבי קוקוס
הבצק הוא בצק פריך בסיסי שרוב פריכותו מהקורנפלור מה שמקנה לעוגייה את מרקמה הרך וצבעה הבהיר. הבצק נימוח בזכות החלמונים והחמאה ועדין בזכות אבקת הסוכר והקורנפלור.
לעוגיות האלפחורס שלי
150 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
150 גרם קמח
200 גרם קורנפלור
קורט אבקת אפיה
קורט ווניל
קורט מלח
למילוי וקישוט
ריבת חלב
שבבי קוקוס
לערבב יבשים (פרט לסוכר)
להקציף חמאה רכה ואבקת סוכר
להוסיף חלמון אחר חלמון
לקפל יבשים לתערובת
להשהות לפחות חצי שעה במקרר
לרדד בצק
לקרוץ עיגולים
לאפות בחם של 180 מעלות
15 דקות
העוגיות אמורות להישאר בהירות
לצנן
להזליף על אחת העוגיות ריבת חלב
להדביק מעליה עוגייה
לגלגל בשבבי קוקוס