כאשר אני רואה תותים בשווקים אני יודעת שהחורף כבר כאן ועוד מעט הוא יעזוב והתותים אתו.
לא אכפת לי שהחורף יעזוב, אני אשת אביב, אבל על התותים קשה לי לוותר. אז אני משתמשת בשיטת שימור עתיקת יומין ומכינה מהם ריבה.
כשיש כמות גדולה של פרות חורף ניתן לשמר אותם לימי הקיץ לבשל את הפרי בסוכר ותבלינים ובכך לזכות בטעמם של הפרות שלא בעונתם.
המתכון הבסיסי שלי לריבת תות
צנצנות זכוכית מעוקרות
1 קילוגרם תותים נקיים ומנוקים
800 גרם סוכר לבן
בסיר גדול מניחים את התותים מעליהם את הסוכר ומשהים כ 12 שעות. בזמן זה הסוכר מגיר את הנוזלים מהתותים.
לאחר 12 שעות מבשלים את הריבה כשעתיים מעל אש בינונית עד נמוכה,
בשיטה זו התותים נשמרים שלמים והריבה צלולה.
שהיא מעט מתקררת מעבירים אותה לצנצנות וסוגרים היטב.
אני אוהבת לתבל את הריבה אחרי הבישול בעלים של זעתר, כוכב אניס ולעתים קליפת תפוז. תבלינים טריים יחזירו לתות את הרעננות שלקח ממנו הבישול.
להנאתכם
דורית קינן
שימור מזון משאיר לנו את הזיכרון של הפרי ומחדד את הגעגוע.
לא אכפת לי שהחורף יעזוב, אני אשת אביב, אבל על התותים קשה לי לוותר. אז אני משתמשת בשיטת שימור עתיקת יומין ומכינה מהם ריבה.
כשיש כמות גדולה של פרות חורף ניתן לשמר אותם לימי הקיץ לבשל את הפרי בסוכר ותבלינים ובכך לזכות בטעמם של הפרות שלא בעונתם.
המתכון הבסיסי שלי לריבת תות
צנצנות זכוכית מעוקרות
1 קילוגרם תותים נקיים ומנוקים
800 גרם סוכר לבן
בסיר גדול מניחים את התותים מעליהם את הסוכר ומשהים כ 12 שעות. בזמן זה הסוכר מגיר את הנוזלים מהתותים.
לאחר 12 שעות מבשלים את הריבה כשעתיים מעל אש בינונית עד נמוכה,
בשיטה זו התותים נשמרים שלמים והריבה צלולה.
שהיא מעט מתקררת מעבירים אותה לצנצנות וסוגרים היטב.
אני אוהבת לתבל את הריבה אחרי הבישול בעלים של זעתר, כוכב אניס ולעתים קליפת תפוז. תבלינים טריים יחזירו לתות את הרעננות שלקח ממנו הבישול.
להנאתכם
דורית קינן
שימור מזון משאיר לנו את הזיכרון של הפרי ומחדד את הגעגוע.