umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום רביעי, 6 באפריל 2016

מרק פרות אדומים

מרק פרות אדומים קר עם פירות טריים חתוכים, עלי נענע וקוביות קוקוס מיובש מעליו. הקינוח שמתאים לימי האביב החמים ולימי הפסח המתקרבים. ניתן להכינו מפרות שונים ולהוסיף מעליו תוספות משתנות על פי עונות שנה או מצב הרוח (שברי מרנג.. קוביות מנגו....) הוא מתאים כרוטב לצד מנות אחרונות וכן כמנה אישית לאחר ארוחה דשנה. הוא מרענן, טבעי, כשר לכל חג ולכל ארוחה והכי קל להכנה.
המתכון שלי למרק  פירות 
מוגש קר עם תותים טריים (בעונה) קוביות קוקוס יבש ועלי נענע טרייה
750 ג פרות אדומים מעורבים טריים או קפואים
30-50 ג סוכר (לתיבול אישי)
מיץ מלימון אחד גרדת לימון 
מקל קינמון
מי פריחת הדרים
50 מיל מים
עלי נענע טריה 
קוביות  קוקוס יבש 
תותים טריים 

בסיר קטן לערבב פירות אדומים מעורבים עם סוכר, לימון, גרדת לימון, מקל קינמון ומים 
לבשל כמה דקות עד שהמרק מבעבע לא יותר.
להוציא את מקל הקינמון 
לטחון מעט במעבד מזון (לא למסה חלקה)
לתבל במי פריחת הדרים
לצנן היטב
למזוג לכלי הגשה ולתבל בתותים קוקוס ונענע. 









































מרק פרות אדומים עם תותים , נענע וקוביות קוקוס 



מבשלים את הפרות עם הסוכר  על אש  נמוכה (ללא המנגו/ קוקוס ) 
עד שהסוכר נמס 
לתבל בעלי נענע טריים 
לטחון את הפרות האדומים
להגיש לצלחת
לחתוך חתיכות תותים מנגו ולפזר במרק

להנאתכם 

דורית קינן