לדר הוא ממתק הטבעונאים (row food), פירות טוחנים למחית וייבושם בשמש או בתנור בטמפרטורה נמוכה.
בזמן הייבוש טעמו של הפרי הופך עמוק ומרוכז יותר, ניתן לייבשו באופן טבעי ללא תוספות אך הוספת מעט סוכר תעצים את טעמו של הפרי וכן תשמר אותו לאורך זמן
מתכון שלי ללדר פירות:
750 גרם מנגו או
סוכר על פי צורך (עד 50 גרם)
מיץ מלימון אחד (אופציה)
עלי נענע טריים לטיבול
נייר אפייה
מחממים תנור ל 40 מעלות
טוחנים את כל המרכיבים
משטחים את המסה על נייר אפייה המונח על מגש לעובי של 1-2 מ"מ
ומייבשים בתנור שחומם מראש כשעתיים או עד שהפרי יבש וניתן לקילוף.
מצננים את הלדר וחותכים לרצועות .
יש לשמור במקרר.
מתכון נוסף מהרשת
http://www.twopeasandtheirpod.com/homemade-fruit-leather/
בזמן הייבוש טעמו של הפרי הופך עמוק ומרוכז יותר, ניתן לייבשו באופן טבעי ללא תוספות אך הוספת מעט סוכר תעצים את טעמו של הפרי וכן תשמר אותו לאורך זמן
מתכון שלי ללדר פירות:
750 גרם מנגו או
סוכר על פי צורך (עד 50 גרם)
מיץ מלימון אחד (אופציה)
עלי נענע טריים לטיבול
נייר אפייה
מחממים תנור ל 40 מעלות
טוחנים את כל המרכיבים
משטחים את המסה על נייר אפייה המונח על מגש לעובי של 1-2 מ"מ
ומייבשים בתנור שחומם מראש כשעתיים או עד שהפרי יבש וניתן לקילוף.
מצננים את הלדר וחותכים לרצועות .
יש לשמור במקרר.
מתכון נוסף מהרשת
http://www.twopeasandtheirpod.com/homemade-fruit-leather/