umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום רביעי, 16 במרץ 2016

לדר של פירות

לדר הוא ממתק הטבעונאים (row food), פירות טוחנים למחית וייבושם בשמש או בתנור בטמפרטורה נמוכה.
בזמן הייבוש טעמו של הפרי הופך עמוק ומרוכז יותר, ניתן לייבשו באופן טבעי ללא תוספות אך הוספת מעט סוכר תעצים את טעמו של הפרי וכן תשמר אותו לאורך זמן 


מתכון שלי ללדר פירות: 
750 גרם מנגו או 
סוכר על פי צורך (עד 50 גרם) 
מיץ מלימון אחד (אופציה) 
עלי נענע טריים לטיבול 
נייר אפייה
מחממים תנור ל 40 מעלות
טוחנים את כל המרכיבים 
משטחים את המסה על נייר אפייה המונח על מגש  לעובי של 1-2 מ"מ 
ומייבשים בתנור שחומם מראש כשעתיים או עד שהפרי יבש וניתן לקילוף.
מצננים את הלדר וחותכים לרצועות .
יש לשמור במקרר.

מתכון נוסף מהרשת 
http://www.twopeasandtheirpod.com/homemade-fruit-leather/

יום שני, 14 במרץ 2016

Pain Surprise‏ לא על הלחם לבדו

האמת, הפתיעו הבלגים, בחלונות הראווה בבולנג'רי ניתן לראות לחם עגול גבוהה שוליים עטוף בנייר צלופן וסרטים צבעוניים, עליו כתוב  Pain Surprise‏ - לחם הפתעה.
שמתקרבים רואים ש "כיפת" הלחם חתוכה ואם מצליחים להציץ פנימה רואים שהקשה של הלחם הפך למעין קופסת אחסון למשולשי סנדוויצ'ים המסודרים באופן מדויק בתוכו. איך יצא "הלב" הרך של  הלחם מתוכו, בעוד התחתית והדפנות מחוברות ללא פגם? איך נכנסו הסנדוויצ'ים הקטנים למעטפת הלחם חזרה באופן מדויק? לחם ההפתעה קונים לאירועים, ימי הולדת, מסיבות שונות ....לי יצא לטעום אותו בגרסאות רבות (לחם מלא, לבן , דגנים...מילוי צמחוני, בשרי, טבעוני...) ומכוון שעבדתי בבולנז'רי יצא לי גם להכינו. הכנת הגרסה הקנויה מאתגרת, 
הגרסה הביתית פשוטה ומעולה לפיקניק משפחתי .....
תביאו ותפתיעו ....
לחם הפתעה מקצועי 
אנא ראו סרטון הכנה כולל הכנת הלחם עצמו  https://www.youtube.com/watch?v=-wLRUZQ6OUo

לחם הפתעה ביתי:
לחם עגול בעל דפנות גבוהות.
סכין לחם טובה. 
ממרחים לבחירה (גבינות, פסטו ,ממרח זיתים, מיונז, אבוקדו, ריבות....)
לחתוך את "כיפת" החם ולהשאירה בצד.
כאשר יש לנו "גליל" לחם, יש פרוס אותו לפרוסות שיוצרות עיגולים עיגולים (עם הקשה של הלחם)
מכאן מתחילה מלאכת מריחת הסנדוויצ'ים: על כל זוג פרוסות עגולות למרוח ממרח אחר להניחם על צלחת הגשה אחד מעל השני תוך החזרתם לצורת הלחם המקורית.
שכל  העיגולים מרוחים, לחתוך את כולם לשישה משולשים לאורכו של הלחם.
ומעל לכל  להחזיר את "כיפת" הלחם. 
אמנם בגרסה הזו אין "אריזה" לסנדוויצ'ים אך היא בהחלט פשוטה ולא פחות מרשימה.    

יום ראשון, 13 במרץ 2016

New York Cheesecake


עוגת גבינה משובחת ועשירה היא  היא עוגת  ה New York Cheesecake 
ייחודה וטעמה מתאפיין בזכות גבינת השמנת (Cream cheese) ממנה היא עשויה ובזכות ההכנה הקלה, שכן לא משקיעים באפיית תחתית אלה בביסקוויטים טחונים המעורבבים במעט חמאה, מלית הגבינה אינה מסובכת להכנה, ככל שמשתמשים בגבינה שמנה יותר כך העוגה עשירה ונימוחה יותר. מי שטעם את העוגה מבין מהי חרות ולמה כל כך הרבה אנשים מברכים:God bless America!


המתכון שלי ל New York Cheesecake (פחות שמנה מהרגיל)

לתחתית 
200 גרם ביסקוויטים 
100 גרם חמאה מומסת

למלית 
750 גרם גבינה לבנה מעל 9% (לרוב אני מערבבת 500 גרם מסקרפונה ו 250 גרם  שמנת חמוצה העוגה עשירה יותר)
220 גרם סוכר (כוס)
תמצית וניל משובחת 
גרדת לימון אופציה 
5 ביצים 

לציפוי 
2 גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)
2 שקיות  סוכר ווניל
2 כפות אבקת סוכר

הכנת התחתית: 
טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים לאחר שהפכו פירורים להוסיף חמאה מומסת.
לשטח על תחתית של תבנית אפייה 24 סמ  ולהקפיא לחצי שעה. 
לחמם תנור ל 140 מעלות.
להניח בתחתית התנור תבנית מלאה במים חמים ליצירת סביבה עם אדים.
הכנת המלית:
בקערה טורפים בעדינות את הגבינה, הסוכר, הביצים והווניל. 
מוזגים לתבנית מעל  תחתית הביסקוויטים שהתגבשו לתחתית. 
אופים כשעה או עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט. 
מוציאים מהתנור ל 15 דקות
הכנת הציפוי:
מערבבים שמנת עם סוכר וסוכר וניל.
מורחים על העוגה שהצטננה מעט. 
מחזירים לתנור לעוד 8 דקות.
יש לצנן ליליה במקרר.