umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום חמישי, 24 בספטמבר 2015

עוגת שוקולד איכותית

מתכון לעוגת שוקולד טובה צריך להיות בכל בית, כמו שמלה שחורה בכל ארונה של אישה. פשוטה איכותית שניתן להלבישה ב"אקססוריז" שונים ולשנות את ההופעתה לפי סוג האירוע, עונות השנה מזג אוויר או מצב הרוח. 
איכותה וטעמה של העוגה תלויה באיכותו של השוקולד ובכמות אחוזי ההקאו שבו.  
זהו המתכון בסיסי וניתן להוסיף לו אין סוף וריאציות: מתבלינים וניחוחות, שברי אגוזים או פרות יבשים, קליפת תפוז או חתיכות חלבה, שבבי שוקולד ועוד....  העוגה נשארת רכה ונימוחה בזכות כמות החמאה ובזכות מיעוט הקמח שבה.
את ההשארה לאפות את העוגה במחבת ברזל כבדה לקחתי מהאתר  barefootcontessa    


מתכון שלי לעוגת שוקולד איכותית בסיסית:
הכנת העוגה 

300 ג שוקולד בלגי משובח 56% 
200 ג חמאה 
200 ג סוכר 
5 ביצים 
5 כפות גדושות קמח תופח

על בא מרי ממיסים חמאה שוקולד וסוכר 
מערבבים למסה אחידה 
שהתערובת חלקה ובטמפרטורת החדר  
מוסיפים תוך כדי ערבוב (לא הקצפה) ביצה אחר ביצה 
ומקפלים כף אחר כף של קמח תופח.
אופים 30 דקות 180 מעלות