umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שלישי, 23 בפברואר 2016

אורז בחלב

אורז בחלב מחיה את כל זיכרונות הילדות שלי.... 
זיכרון של חורף, של סבתות תורכיות, כפות ידיים מקומטות בריח של קינמון, זיכרון של בית חם ואח מחממת, זיכרון של כאבי גרון שרק נשיקה מסבתא והאורז בחלב יכולים לרפא.
אבא שלי מספר כי הקינוח מזכיר את ילדותו שבגולה, אמא שלו הייתה "מציירת" מעל האורז בחלב מגן דוד מאבקה של קינמון ואומרת לילדה הקטנים " תאכלו , שנגיע לארץ זבת חלב ודבש....."

מתכון של Elle-a-Table לאורז בחלב.

1 ליטר חלב מלא 
250 גרם אורז עגול 
200 גרם סוכר 
2 מקלות ווניל 
http://www.elle.fr/Elle-a-Table/Recettes-de-cuisine/Classique-riz-au-lait-vanille-1207951
לשטוף את האורז 
להניח בסיר חלב ואורז ולבשל על להבה   בינונית עד שהחלב רותח 
להנמיך את האש 
להוסיף סוכר ווניל  ולבשל על להבה נמוכה עד שהחלב נספג באורז והאורז רך לחלוטין
להגיש בכוסות הגשה אישיות ולקשט בקינמון