יסודה של עוגות הטורט פשוט וקל, מתבסס על ארבעה מרכיבים ביחס שווה: פריכות (קמח), נימוחות (שומן), אווריריות (ביצים), ומתיקות (סוכר). אבל מה קורה שמשנים את החומרים הבסיסיים? מה קורה שמוסיפים מרכיב נוסף כמו קוקוס או פרות? או מוסיפים תבלינים שונים? מה קורה אם משנים את סוג הקמח, הסוכר או השומן?
או אז התמונה משתנה, צבעה של העוגה,מרקמה, טעמה, פריכותה, מתיקותה... למעשה כל תוספת או שינוי במתכון הבסיסי של העוגה יוצר עוגה חדשה ומכאן השמיים הם הגבול.
עוגת הסולת הזו מתבססת על יסוד עוגת טורט למרות שלא ניכר כך.
מתכון שלי לעוגת סולת על בסיס עוגת טורט
100 גרם קמח לבן
100 גרם סולת
200 גרם קוקוס
200 גרם ביצים (4 ביצים)
200 גרם סוכר
200 מיל שמן צמחי
200 גרם שמנת חמוצה
קורט מלח
לסירופ מעל העוגה
100 גרם סוכר
50 מיל מים
מיץ מחצי לימון
מי וורדים
להגשה קצפת לא ממותקת
לנפות קמח, סולת, קוקוס ומלח יחד
להקציף ביצים עם סוכר
להוסיף תערובת יבשים בהדרגה תוך הקצפה אטית
להוסיף שמנת חמוצה ושמן בהדרגה תוך הקצפה אטית
לאפות ב 180 מעלות 35 דקות
במקביל להכין סירופ סוכר ממים סוכר ותבלינים
שהעוגה מצטננת לחורר מעט את שטח הפנים שלה
ולשפוך סירופ חם עד שנספג
לפזר פיסטוקים קצוצים , קוקוס
להגיש עם שמנת מוקצפת בצד.
או אז התמונה משתנה, צבעה של העוגה,מרקמה, טעמה, פריכותה, מתיקותה... למעשה כל תוספת או שינוי במתכון הבסיסי של העוגה יוצר עוגה חדשה ומכאן השמיים הם הגבול.
עוגת הסולת הזו מתבססת על יסוד עוגת טורט למרות שלא ניכר כך.
מתכון שלי לעוגת סולת על בסיס עוגת טורט
100 גרם קמח לבן
100 גרם סולת
200 גרם קוקוס
200 גרם ביצים (4 ביצים)
200 גרם סוכר
200 מיל שמן צמחי
200 גרם שמנת חמוצה
קורט מלח
לסירופ מעל העוגה
100 גרם סוכר
50 מיל מים
מיץ מחצי לימון
מי וורדים
להגשה קצפת לא ממותקת
לנפות קמח, סולת, קוקוס ומלח יחד
להקציף ביצים עם סוכר
להוסיף תערובת יבשים בהדרגה תוך הקצפה אטית
להוסיף שמנת חמוצה ושמן בהדרגה תוך הקצפה אטית
לאפות ב 180 מעלות 35 דקות
במקביל להכין סירופ סוכר ממים סוכר ותבלינים
שהעוגה מצטננת לחורר מעט את שטח הפנים שלה
ולשפוך סירופ חם עד שנספג
לפזר פיסטוקים קצוצים , קוקוס
להגיש עם שמנת מוקצפת בצד.