umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שלישי, 5 בינואר 2016

בחושה סולת

יסודה של  עוגות הטורט פשוט וקל, מתבסס על ארבעה מרכיבים ביחס שווה: פריכות (קמח), נימוחות (שומן), אווריריות (ביצים), ומתיקות (סוכר). אבל מה קורה שמשנים את החומרים הבסיסיים? מה קורה שמוסיפים מרכיב נוסף כמו קוקוס או פרות? או מוסיפים תבלינים שונים? מה קורה אם משנים את סוג הקמח, הסוכר או השומן?
או אז התמונה משתנה, צבעה של העוגה,מרקמה, טעמה, פריכותה, מתיקותה... למעשה כל תוספת או שינוי במתכון הבסיסי של העוגה יוצר עוגה חדשה  ומכאן השמיים הם הגבול.
עוגת הסולת הזו מתבססת על יסוד עוגת טורט למרות שלא ניכר כך. 

מתכון שלי לעוגת סולת על בסיס עוגת טורט

100 גרם קמח לבן 
100 גרם סולת 
200 גרם קוקוס 
200 גרם ביצים (4 ביצים) 
200 גרם סוכר 
200 מיל שמן צמחי  
200 גרם שמנת חמוצה 
קורט מלח 

לסירופ מעל העוגה 
100 גרם סוכר 
50 מיל מים 
מיץ מחצי לימון 
מי וורדים 

להגשה קצפת לא ממותקת 
לנפות קמח, סולת, קוקוס ומלח יחד
להקציף ביצים עם סוכר 
להוסיף תערובת יבשים בהדרגה תוך הקצפה אטית 
להוסיף שמנת חמוצה ושמן בהדרגה תוך הקצפה אטית 
לאפות ב 180 מעלות 35 דקות  

במקביל להכין סירופ סוכר ממים סוכר ותבלינים 

שהעוגה מצטננת  לחורר מעט את שטח הפנים שלה 
ולשפוך סירופ חם עד שנספג
לפזר פיסטוקים קצוצים , קוקוס 
להגיש עם שמנת מוקצפת בצד.