umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שלישי, 7 באפריל 2015

קרמבל


קרמבל הוא בצק פרורי ונימוח ממשפחת הפריכות בפטיסריי המשמש ככיסוי מעל פירות מתובלים ונאפה איתם. פריכותו משתלבת עם רכותם של הפרות ומתיקותו משתלבת עם חמיצותם. ניתן להחליף את אבקת השקדים בכל אגוז אחר, את הקמח בכל קמח אחר ואת הסוכר בכל סוג מתיקות אחרת , כך לשנות את טעמו מרקמו וצבעו של הבצק ולהתאימו לפרות שונים. 

הקינוח קל להכנה, ווריאציות רבות לו : אפוי מעל קוביות של תפוחים מתובלים בסוכר וקינמון, או מעל חצאי משמש עם מייפל, מעל פרות אדומים מעורבים או אגסים במוסקט ואגוזי מלך, לפעמים הוא נאפה בנפרד ומוגש מתחת למוס גלידה. הפעם אפיתי תחתיו קוביות תפוחים ופרות יער אדומים. 

מתכון בסיסי לבצק קרמבל
100 גרם חמאה 
100 גרם קמח 
100 גרם אבקת שקדים 
100 גרם סוכר 
מלח 


קרמבל תפוחים פרות אדומים 






לחתוך חמאה לקוביות
לאחד את כל החומרים לבצק פרורי
לצנן היטב.


המתכון שלי לקרמבל תפוחים קינמון ופרות אדומים 

4 תפוחים קלופים 
100 גרם סוכר 
כפית קינמון 
100 ג פרות אדומים מעורבים
בצק בסיסי לקרמבל 

קרמבל תפוחים נענע ופרות אדומים 

לחתוך קוביות של תפוחים 

לפזר מעליהם סוכר וקינמון 
לערבב פרות אדומים לתערובת 
לחלק לכלי הגשה שניתנים להכנס לתנור 
לגרד עם פומפייה בצק קרמבל על תערובת התפוחים ולאפות עד שהבצק מזהיב.
להגיש אפשר עם קצפת לא ממותקת. 

להנאתכם 
דורית קינן