קרמבל הוא בצק פרורי ונימוח ממשפחת הפריכות בפטיסריי המשמש ככיסוי מעל פירות מתובלים ונאפה איתם. פריכותו משתלבת עם רכותם של הפרות ומתיקותו משתלבת עם חמיצותם. ניתן להחליף את אבקת השקדים בכל אגוז אחר, את הקמח בכל קמח אחר ואת הסוכר בכל סוג מתיקות אחרת , כך לשנות את טעמו מרקמו וצבעו של הבצק ולהתאימו לפרות שונים.
הקינוח קל להכנה, ווריאציות רבות לו : אפוי מעל קוביות של תפוחים מתובלים בסוכר וקינמון, או מעל חצאי משמש עם מייפל, מעל פרות אדומים מעורבים או אגסים במוסקט ואגוזי מלך, לפעמים הוא נאפה בנפרד ומוגש מתחת למוס גלידה. הפעם אפיתי תחתיו קוביות תפוחים ופרות יער אדומים.
מתכון בסיסי לבצק קרמבל
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר
מלח
המתכון שלי לקרמבל תפוחים קינמון ופרות אדומים
4 תפוחים קלופים
100 גרם סוכר
כפית קינמון
100 ג פרות אדומים מעורבים
בצק בסיסי לקרמבל
לחתוך קוביות של תפוחים
לפזר מעליהם סוכר וקינמון
לערבב פרות אדומים לתערובת
לחלק לכלי הגשה שניתנים להכנס לתנור
לגרד עם פומפייה בצק קרמבל על תערובת התפוחים ולאפות עד שהבצק מזהיב.
להגיש אפשר עם קצפת לא ממותקת.
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר
מלח
קרמבל תפוחים פרות אדומים |
לחתוך חמאה לקוביות
לאחד את כל החומרים לבצק פרורי
לצנן היטב.
המתכון שלי לקרמבל תפוחים קינמון ופרות אדומים
4 תפוחים קלופים
100 גרם סוכר
כפית קינמון
100 ג פרות אדומים מעורבים
בצק בסיסי לקרמבל
![]() |
קרמבל תפוחים נענע ופרות אדומים |
לחתוך קוביות של תפוחים
לפזר מעליהם סוכר וקינמון
לערבב פרות אדומים לתערובת
לחלק לכלי הגשה שניתנים להכנס לתנור
לגרד עם פומפייה בצק קרמבל על תערובת התפוחים ולאפות עד שהבצק מזהיב.
להגיש אפשר עם קצפת לא ממותקת.
להנאתכם
דורית קינן
דורית קינן