טארט שוקולד אני מכינה כשבחוץ קר ואני בביתי החם. בצק פריך קקאו ומעליו קרם שוקולד אפוי המפיץ ניחוח עונג חורפי. את השוקולד אני מעדיפה מריר ואיכותי. הוא יקבע את איכותו של הטארט ואיכותו של החורף שלי.
הבצק הפריך הוא בצק פריך בסיסי, שחלק מהקמח מומר לקקאו הולנדי איכותי המעניק לו את צבעו החום וטעמו המשובח.
החמאה והחלמונים במלית יעניקו לטארט נימוחות וברק. כשהטארט מוכן אני פורסת לי פרוסה ומחכה לאביב הבא.
הבצק הפריך הוא בצק פריך בסיסי, שחלק מהקמח מומר לקקאו הולנדי איכותי המעניק לו את צבעו החום וטעמו המשובח.
החמאה והחלמונים במלית יעניקו לטארט נימוחות וברק. כשהטארט מוכן אני פורסת לי פרוסה ומחכה לאביב הבא.
לבצק פריך בסיסי (כמות מתאימה לשני טארטים 24 ס"מ):
125 גרם חמאה
125 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
200 גרם קמח
50 גרם קקאו
מלח
ווניל
אבקת אפיה
125 גרם חמאה
125 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
200 גרם קמח
50 גרם קקאו
מלח
ווניל
אבקת אפיה
למלית (הכמות מתאימה למילוי טארט אחד 24 ס"מ):
250 מיל שמנת
50 מיל חלב
250 ג שוקולד 53% קקאו ומעלה קצוץ
3 חלמונים
50 גרם חמאה רכה
250 מיל שמנת
50 מיל חלב
250 ג שוקולד 53% קקאו ומעלה קצוץ
3 חלמונים
50 גרם חמאה רכה
הכנת הבצק:
לערבב יבשים פרט לאבקת סוכר
להקציף חמאה עם אבקת סוכר
להוסיף תוך הקצפה ביצה
לקפל יבשים עד שהמסה הופכת לבצק אחיד
להשהות במקרר חצי שעה
לערבב יבשים פרט לאבקת סוכר
להקציף חמאה עם אבקת סוכר
להוסיף תוך הקצפה ביצה
לקפל יבשים עד שהמסה הופכת לבצק אחיד
להשהות במקרר חצי שעה
לרדד את הבצק על תבנית פאי 24 סמ
לאפות אפיה עיוורת (להניח על הבצק המרודד שבתבנית נייר אפיה ועליו שעועית כ"משקולות".
לאפות 15 דקות ב- 170 מעלות, להסיר את ה"משקולות" ולצנן).
לאפות אפיה עיוורת (להניח על הבצק המרודד שבתבנית נייר אפיה ועליו שעועית כ"משקולות".
לאפות 15 דקות ב- 170 מעלות, להסיר את ה"משקולות" ולצנן).
הכנת המלית:
להרתיח שמנת וחלב
לשפוך על השוקולד הקצוץ
לערבב עד למסה חלקה
כשהתערובת בטמפרטורת החדר, להוסיף חלמון אחר חלמון תוך ערבוב
ולאחר מכן להוסיף חמאה רכה (לא מומסת)
להרתיח שמנת וחלב
לשפוך על השוקולד הקצוץ
לערבב עד למסה חלקה
כשהתערובת בטמפרטורת החדר, להוסיף חלמון אחר חלמון תוך ערבוב
ולאחר מכן להוסיף חמאה רכה (לא מומסת)
למזוג על בצק הפאי
לאפות 170 מעלות
25 דקות
להוציא מהתנור שהתערובת רוטטת מעט במרכזה
להנאתכם
דורית קינן
לאפות 170 מעלות
25 דקות
להוציא מהתנור שהתערובת רוטטת מעט במרכזה
להנאתכם
דורית קינן