ערוץ טלביזה אחד, מדורת השבט, מכולת, פחים של חמוצים, סנדלים תנכיות, טלפון חוגה, דגים בעיתונים, דיסקו, אילנית, מכנסי סאן טרופז, סברינה - שנות ה 70.
סברינה עוגת שמרים של שנות ה 70, רכה הסופחת לתוכה סירופ סוכר ספוג ברום, במרכזה קצפת ועליה דובדבן מסוכר, העוגה השאירה בתוכינו טעם זיכרון וגעגוע מתוק עד צורב לימים ההם.
לעיר האורות היא הגיעה עוד לפני שהייתה כאן, הם קיבלו אותה ירושה ממלך פולין שגלה לארצם והרטיב את עוגות השמרים שלו ביין ורום, כיום היא עדין מככבת בחלונות הראווה של הפטיסריי הטובות בעיר האורות, בווריאציות עדכניות. שם היא נקראת baba au rhum
נסו אותה עם מי פריחת הדרים וליצי .. נסו אותה עם קצפת ופירות חמצמצים...נסו אותה עם ערק ועלי נענע מעל....
המתכון שלי סברינה:
500 גרם קמח
30 גרם שימרית
300 מיל חלב
50 גרם סוכר
5 גרם מלח
5 ביצים
גרדת לימון
150 גרם חמאה מומסת
לסירופ:
500 גרם סוכר
500 מיל מים
מיץ לימון
רום
ההכנה:
מערבלים קמח, שמרית וחלב במיקסר . מוסיפים סוכר, קליפת לימון, מלח וביצים. מוסיפים חמאה מומסת וממשיכים לערבל 8 דקות עד שמתקבל בצק רך מאוד.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בקערת המיקסר עד להכפלת הנפח (בין חצי שעה לשעה וחצי)
משמנים את התבניות בחמאה מומסת, מקמחים ומנערים. מקפיאים לרבע שעה.
מערבלים את הבצק עד שיוצא ממנו האוויר ויוצקים לתבניות עד מחצית מגובהן.
מתפיחים פעם שנייה ללא כיסוי עד שהבצק מגיע לשפת התבניות (כ-10 דקות)
אופים כ-12 דקות 180 מעלות
מצננים מעט את העוגות.
מביאים את חומרי הסירופ לרתיחה בסיר רחב ושטוח ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית.
טובלים את הסברינות בסירופ בעודו חם (לא רותח), מניחים להן “לשתות” את הסירופ ולהכפיל את נפחן (זה לוקח 10-3 דקות, תלוי כמה הן צמאות). משקים את החלק העליון בעזרת מצקת. מוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת ומניחים על רשת צינון.
מגישים עם קצפת ותותים.