דמינו לעצמכם שאתם אוכלים ענן בטעם מתקתק של פרי שאתם אוהבים וניחוחות של תבלינים. מוס פרות אוורירי הוא כזה. ניתן להכין אותו מכל פרי בעונתו ולשלב אותו באין סוף קינוחים, הוא רענן וקל ממשפחת האווריריות ומתאים כקינוח לאחר ארוחה כבדה.
מחית פרי מסוננת תניב תוצאה חלקה ועדינה יותר ואילו פרי טחון יהיה בעל גוף יותר עשיר. אני כבר כנתי את המוס האוורירי מפרות אקזוטיים שונים ושילבתי בו פירות טריים ויבשים, בכל פעם הוא משנה את אופיו על פי עונות השנה ומצליח להשתלב היטב עם תחתיות בסקוויט או גנאשים שונים.
הפעם הכנתי את המוס בפירות אדומים והזלפתי אותו מעל סלט פירות אדומים.
המתכון הבסיסי שלי למוס אוורירי
המתכון הבסיסי למרנג איטלקי:
לקפל את מחית פרי ב 200 ג' מרנג איטלקי מוכן
מחית פרי מסוננת תניב תוצאה חלקה ועדינה יותר ואילו פרי טחון יהיה בעל גוף יותר עשיר. אני כבר כנתי את המוס האוורירי מפרות אקזוטיים שונים ושילבתי בו פירות טריים ויבשים, בכל פעם הוא משנה את אופיו על פי עונות השנה ומצליח להשתלב היטב עם תחתיות בסקוויט או גנאשים שונים.
הפעם הכנתי את המוס בפירות אדומים והזלפתי אותו מעל סלט פירות אדומים.
המתכון הבסיסי שלי למוס אוורירי
250-200 ג מחית פרי (תערובת של פירות יער)
10 ג גלטין
200 ג מרנג איטלקי (מתכון בהמשך)
300 ג קרם קל (שמנת מוקצפת עם 30 גרם אבקת סוכר)
המתכון הבסיסי למרנג איטלקי:
250 גרם סוכר
100מיל מים
125גרם חלבונים
ההכנה:
להרתיח סוכר ומים עד ל- 118 מעלות.
להקציף חלבונים במהירות גבוה ולהוסיף בזרם דק סירופ רותח.
להנמיך את מהירות המקצף ולהמשיך להקציף עד שהמרנג מתקרר.
מתאים לשימוש מיד)
מתאים לשימוש מיד)
להמיס גלטין ב 50 ג מחית פרי ולערבב אותה עם שאר מחית הפרי.
לקפל את מחית פרי ב 200 ג' מרנג איטלקי מוכן
לקפל מרנג ומחית פרי ב 300 ג קרם קל.
להזליף מעל סלט פירות אדומים
להזליף מעל סלט פירות אדומים