umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שלישי, 29 בדצמבר 2015

רוטב קרמל - המפתח לגן עדן

לכל אחד מאיתנו יש טעם גן עדן, רוטב קרמל הוא מפתח לגן העדן שלי, קרמל יבש, שרוף במידה מדויקת ועליו נשפכת שמנת חמה המרככת אתו, הוא מתאים לתיבול גלידות, כרוטב לצד עוגת שוקולד ועוגת גבינה, או מעל פירות צרובים על האש... 

רוטב קרמל: מחבת בעלת תחתית עבה (לשרפה אחידה של הסוכר)
250 גרם סוכר לבן 
250 מיל שמנת מתוקה 

על מחבת בעלת תחתית עבה לפזר סוכר באחידות ולהדליק את הכיריים על אש בינונית 
אט אט נמס הסוכר, צבעו הופך לענברי והטמפרטורה שלו מגיעה  ל 150 מעלות 
במקביל מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה 
שהקרמל מגיע לצבע והטמפרטורה הרצויים מוזגים אט אט את השמנת החמה 
מסירים מהאש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה