umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שישי, 22 בינואר 2016

טעמה של הצניעות Madeleine

הכל מתחיל בצניעותה של העוגייה. היא הסתתרה המון שנים ליד עוגיות ועוגות עשירות וצבעוניות יותר בבתי פטיסריי בצרפת והייתה העוגייה הפופולרית של שעת התה הצרפתית (גוטה). עד שיום אחד יצא שמה בספרו של מרסל פרוסט, "בעקבות הזמן האבוד" ומשם שמה הולך לפניה.
אז נכון, היא לא עשירה בקמח שקדים כמו הפיננסייר והיא אינה צבעונית כמו עוגיית המקרון ולא מלווה אותה קרם נימוח. היא ייחודית בזכות החמאה האיכותית וההכנה המדויקת.
היא ביתית, לכל משפחה בצרפת יש את המדלן שלה, גם אם משנים את טעמה בתיבולים שונים או תוספות עונתיות, גם אם משנים את אופייה ממתוקה למלוחה היא תמיד תמיד תאפה בתבנית צדפות המייחדת רק אותה.



לעוגיית המדלן שלי
200 גרם ביצים (4 ביצים)
200 גרם סוכר
75 מיל חלב
250 גרם קמח
200 גרם חמאה מומסת
גרדה מקליפה של לימון
תמצית ווניל
קורט מלח
קורט אבקת אפיה
במטרפה ידנית לערבב סוכר, ביצים, גרדה מלימון ותמצית ווניל.
להוסיף קמח, אבקת אפיה ומלח תוך ערבוב.
להזליף לתערובת חמאה מומסת.
לשמן תבנית מדלן בחמאה ולקמח במעט קמח.
להעביר את התערובת לשק זילוף.
להזליף לתבנית הקונכיות
לאפות 180 מעלות 15 דקות

יום שלישי, 19 בינואר 2016

עוגת שוקולד משובחת ללא קמח

עשירה בשוקולד בלגי משובח, חמאה, סוכר, ביצים ומעט שקדים טחונים.
היא נימוחה במידה, פשוטה להכנה ומאוד טעימה. אצלי היא כבר עברה אינטרפטציות אין סופיות של הוספות תבלינים, המרות הקמחים ואפילו שינוי היחסים, אני לא מתפשרת על שוקולד בלגי משובח ומשתמשת בשוקולד קליבו 56% קקאו במתיקות עדינה, שכן כל סוג שוקולד שייבחר ישנה את התוצאה הסופית של העוגה.
מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח 
300 ג שוקולד בלגי משובח 56% קקאו
200 ג חמאה
200 ג סוכר
5 ביצים
5 כפות גדושות של אבקת שקדים.
על בא מרי ממיסים חמאה שוקולד וסוכר
מערבבים למסה אחידה
כשהתערובת חלקה וקרה
מוסיפים תוך כדי ערבוב (לא הקצפה) ביצה אחר ביצה
ומקפלים כף אחר כף של אבקת שקדים.
אופים 30 דקות 180 מעלות
זורים אבקת סוכר.