POPOVERS הם מאפים אווריריים, קלים להכנה, עשויים מחומרים בסיסיים: קמח, ביצים וחלב. כאשר הם יוצאים מהתנור הם נפוחים מאוויר חם (המתרוקן שהם מתקררים) ומלאים בניחוחות של מאפה טרי. ניתן לשנות בקלות את טעמם על פי התיבול והתוספות שמוסיפים לבלילה הבסיסית. הם מוגשים בגרסאות מלוחות ומתוקות לצד ריבות וחמאה או גבינות מיושנות ופרות העונה.
המתכון הבסיסי ל POPOVERS נמצא בספר ratio של Michael Ruhlman - ספר מומלץ על היחסים בין המרכיבים במאפים הבסיסיים. את ההשראה להכינם עם קינמון וסוכר לקחתי מהבלוג fork&spoon
המתכון הבסיסי ל POPOVERS נמצא בספר ratio של Michael Ruhlman - ספר מומלץ על היחסים בין המרכיבים במאפים הבסיסיים. את ההשראה להכינם עם קינמון וסוכר לקחתי מהבלוג fork&spoon
מתכון בסיסי לפפובר מתוך ratio (שימו לב ליחס)
250 מיל חלב
125 גרם ביצים (2 ביצים גדולות)
125 גרם קמח
60 גרם חמאה או שמן בספריי - לשימון התבניות
מלח
לחמם תנור ל 200 מעלות
להכניס תבנית ריקה של POPOVERS או תבנית מאפינס לתנור לשם חימומה.
לערבב ביצים וחלב.
להוסיף קמח ומלח ולערבב בלילה אחידה
להשהות את הבלילה חצי שעה ויותר במקרר
להנמיך את הטמפרטורה של התנור ל 180 מעלות
להוציא את התבנית הריקה שהתחממה בתנור כחצי שעה
לשמן היטב את התבנית בחמאה ומיד למזוג את בלילת ה POPOVERS
לאפות 15-20 דקות או עד שהמאפים תופחים ושחומים
להוציא מהתנור ולהגיש מיד.
ל POPOVERS קינמון וסוכר
להוסיף לתערובת הבסיסית כף קינמון ושתי כפות סוכר
ולאחר שה POPOVERS יוצאים מהתנות לזרות עליהם סוכר וקנמון
ל POPOVERS פיקורינו וטימין
להוסיף לתערובת ה POPOVERS רבע כוס פיקורינו מגוררת ועלי טימין טרי.
לאפות 15-20 דקות או עד שהמאפים תופחים ושחומים
להוציא מהתנור ולהגיש מיד.
250 מיל חלב
125 גרם ביצים (2 ביצים גדולות)
125 גרם קמח
60 גרם חמאה או שמן בספריי - לשימון התבניות
מלח
לחמם תנור ל 200 מעלות
להכניס תבנית ריקה של POPOVERS או תבנית מאפינס לתנור לשם חימומה.
לערבב ביצים וחלב.
להוסיף קמח ומלח ולערבב בלילה אחידה
להשהות את הבלילה חצי שעה ויותר במקרר
להנמיך את הטמפרטורה של התנור ל 180 מעלות
להוציא את התבנית הריקה שהתחממה בתנור כחצי שעה
לשמן היטב את התבנית בחמאה ומיד למזוג את בלילת ה POPOVERS
לאפות 15-20 דקות או עד שהמאפים תופחים ושחומים
להוציא מהתנור ולהגיש מיד.
ל POPOVERS קינמון וסוכר
להוסיף לתערובת הבסיסית כף קינמון ושתי כפות סוכר
ולאחר שה POPOVERS יוצאים מהתנות לזרות עליהם סוכר וקנמון
ל POPOVERS פיקורינו וטימין
להוסיף לתערובת ה POPOVERS רבע כוס פיקורינו מגוררת ועלי טימין טרי.
לאפות 15-20 דקות או עד שהמאפים תופחים ושחומים
להוציא מהתנור ולהגיש מיד.