umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום חמישי, 17 בספטמבר 2015

מאפים באוויר ה POPOVERS

 POPOVERS  הם מאפים אווריריים, קלים להכנה, עשויים מחומרים בסיסיים: קמח, ביצים וחלב. כאשר הם יוצאים מהתנור הם נפוחים מאוויר חם (המתרוקן שהם מתקררים) ומלאים בניחוחות של מאפה טרי. ניתן לשנות בקלות את טעמם על פי התיבול והתוספות שמוסיפים לבלילה הבסיסית. הם מוגשים בגרסאות מלוחות ומתוקות לצד ריבות וחמאה או גבינות מיושנות ופרות העונה. 
המתכון הבסיסי ל POPOVERS נמצא בספר ratio של  Michael Ruhlman  - ספר מומלץ על היחסים בין המרכיבים במאפים הבסיסיים. את ההשראה להכינם עם קינמון וסוכר לקחתי מהבלוג fork&spoon



מתכון בסיסי לפפובר מתוך ratio (שימו לב ליחס)
250 מיל חלב 
125 גרם ביצים (2 ביצים גדולות)
125 גרם קמח 
60 גרם חמאה או שמן בספריי - לשימון התבניות 
מלח 

לחמם תנור ל 200 מעלות 
להכניס תבנית ריקה של POPOVERS או תבנית מאפינס לתנור לשם חימומה.

לערבב ביצים וחלב.
להוסיף קמח ומלח ולערבב בלילה אחידה 
להשהות את הבלילה חצי שעה ויותר במקרר

להנמיך את הטמפרטורה של התנור ל 180 מעלות
להוציא את התבנית הריקה שהתחממה בתנור כחצי שעה 
לשמן  היטב את התבנית בחמאה ומיד למזוג את בלילת ה POPOVERS
לאפות 15-20 דקות  או עד שהמאפים תופחים ושחומים 
להוציא מהתנור ולהגיש מיד. 

ל POPOVERS קינמון וסוכר 

להוסיף לתערובת הבסיסית כף קינמון ושתי כפות סוכר 
ולאחר שה POPOVERS יוצאים מהתנות לזרות עליהם סוכר וקנמון 


ל  POPOVERS  פיקורינו וטימין
להוסיף לתערובת ה POPOVERS רבע כוס פיקורינו מגוררת ועלי טימין טרי. 
לאפות 15-20 דקות  או עד שהמאפים תופחים ושחומים 
להוציא מהתנור ולהגיש מיד. 

יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

קלפוטי תפוחים

הקיץ מתחיל להתרחק, החגים מתקרבים. החלטתי להכין קלפוטי תפוחי גרנד סמיט. את ההשראה לקחתי מהבוג הקסום : fraeulein-gluecklich המתכון שלי בסיסי ופשוט הבלילה אוורירית ומתקתקה התפוחים חמצמצים ופריכים



קולפים ופורסים שבעה תפוחי גרנד סמיט ומצופפים אותם בתבנית חסינת חום.
לבלילה:
250 מיל שמנת
250 מיל חלב
4 ביצים
2 חלמונים
רבע כוס סוכר
רבע כוס קמח
ווניל , מלח , קינמון
מערבבים רטובים מוסיפים את היבשים ומאחדים לבלילה אחידה. מוזגים את הבלילה על התפוחים בתבנית ואופים 180 מעלות 40 דקות או עד שהבלילה מתיצבת. הכי טעים חם מהתנור עם גלידת וניל.

להנאתכם 
דורית קינן 

לחם תירס ודבש

לחם תירס הוא מאכל דרום אמריקאי מסורתי הנמצא על סקאלת ה-Comfort food חם, מלטף, מתקתק ונימוח, בתרבויות שונות הוא מוגש לצד בשר ותבשילי קדרה , אני מעדיפה אותו מוגש לצד חמאה ודבש עם קפה בוקר של אחרי החג...
בבלוג המשפחתי thekitchen mccabe
מצאתי אותו אפוי בתבניות כוורת אישיות,
ועל כל אחת מהן נמזג דבש טהור וטבעי.
אני מכינה אותו גם ללא התבנית המקסימה הזו
מתכון בסיסי ללחם תירס
כוס קמח תירס צהוב (פולנטה )
כוס קמח תופח
קורט מלח
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה
כוס חלב
2 ביצים גדולות
רבע כוס דבש
אני אוהבת להוסיף קצת צ'לי גרוס בשביל העוקץ.
חממים התנור 180 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים יחד קמח התירס, קמח תופח, סוכר ומלח.
בקערה אחרת, מערבבים יחד את החלב, ביצה, חמאה, ודבש.
מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ומערבבים למסה אחידה
מחלקים את הבלילה באופן שווה בין 12 תבניות המאפינס
ואופים במשך 15 דקות
הכי טעים חמים עם חמאה ודבש
להנאתכם
דורית קינן