פנה קוטה קרירה ברוטב פירות העונה. קינוח איטלקי מסורתי משמנת מתוקה מיוצבת במעט גלטין השומר על יציבותה ורכותה של השמנת. את הפנה קוטה מכינים האיטלקים משמנת למעלה מ 40 אחוזי שומן טעמה עז ונימוח, תוספת הפרי מאזנת את מתיקותה של המנה. הקרם מתמצק בכלי ושומר על צורתו בזכות הגלטין. האיטלקים מגישים את הפנקוטה על צלחת ההגשה כך היא בהחלט יכולה להיות מוגשת בכוסות אישיות... לפנקוטה אינטרפרטציות שונות, שילובים וטעמים אין סופיים חכו להם בסבלנות.
מתכון בסיסי שלי לפנה קוטה:
750 מיל שמנת 38%
250 מיל חלב
100 ג סוכר
2 מקלות ווניל טריים
קורט מלח
10 גרם גלטין מרוכך ב 50 מיל מים.
2 מקלות ווניל טריים
קורט מלח
10 גרם גלטין מרוכך ב 50 מיל מים.
למזוג לקלחת חלב ושמנת
לרוקן את מקלות הווניל מהגרגירים השחורים אל תוך השמנת והחלב.
לחמם את השמנת החלב והווניל לסף רתיחה (83 מעלות)
להנמיך את האש ולבשל כרבע שעה, (בשלב זה השמנת מצטמצמת).
לאחר הבישול לצנן את התערובת ל 38 מעלות (נעימה למגע שפתיים)
רק שתערובת השמנת בטמפרטורה נעימה להוסיף את הגלטין המומס ולערבב
לסנן את התערובת ולהעביר לכלי הגשה
לצנן כ 12 שעות במקרר לייצוב.
להגיש עם פירות העונה.