umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שבת, 31 באוקטובר 2015

פנה קונטה

פנה קוטה קרירה ברוטב פירות העונה. קינוח איטלקי מסורתי משמנת מתוקה מיוצבת במעט גלטין השומר על יציבותה ורכותה של השמנת. את הפנה קוטה מכינים האיטלקים משמנת למעלה מ 40 אחוזי שומן טעמה עז ונימוח, תוספת הפרי מאזנת את מתיקותה של המנה. הקרם מתמצק בכלי ושומר על צורתו בזכות הגלטין. האיטלקים מגישים את הפנקוטה על צלחת ההגשה כך היא בהחלט יכולה להיות  מוגשת בכוסות אישיות... לפנקוטה אינטרפרטציות שונות, שילובים וטעמים אין סופיים חכו להם בסבלנות.  


מתכון בסיסי שלי לפנה קוטה: 
750 מיל שמנת 38%
250 מיל חלב

100 ג סוכר
2 מקלות ווניל טריים
קורט מלח 
10 גרם גלטין מרוכך ב 50 מיל מים. 

למזוג לקלחת חלב ושמנת 
לרוקן את מקלות הווניל מהגרגירים השחורים אל תוך השמנת והחלב.
לחמם את השמנת החלב והווניל לסף רתיחה (83 מעלות) 
להנמיך את האש ולבשל כרבע שעה, (בשלב זה השמנת מצטמצמת).
לאחר הבישול לצנן את התערובת ל 38 מעלות (נעימה למגע שפתיים) 
רק שתערובת השמנת בטמפרטורה נעימה להוסיף את הגלטין המומס ולערבב 
לסנן את התערובת ולהעביר לכלי הגשה 
לצנן כ 12 שעות במקרר לייצוב.
להגיש עם פירות העונה.