umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום ראשון, 4 באוקטובר 2015

Mont-Blanc

קליפתו הקיפודית של הפרי אינה מרמזת על טעמו או מרקמו הנימוח.
פירות עצי ה Châtaigne  הפזורים על מדרכות העיר מעידים על כך שהחורף מתקרב. 
קולקציית הקינוחים בבתי הפטיסריי משנה את גווניה מפירות קיץ  רעננים לצבעי החורף העמוקים 
ו"באנגלינה"  משתרך תור ארוך. לקוחות ממתינים לקינוח Mont-Blanc  מהחורף הקודם (אני אף יותר)  
סתיו בפריז הקינוח שמחזיר אותי אליה שוב ושוב.



הגרסה שלי ל Mont Blanc - קיצור דרך לפריז

להכנת מרנג צרפתי בסיסי:
125 ג חלבונים
125 ג סוכר 
125 ג אבקת סוכר 

להכנת קצפת הערמונים:
500 מיל שמנת מתוקה 38% שומן
מקל וניל 
100 גרם מחית  ערמונים (במעדניות מובחרות)
לקישוט 
מחית ערמונים ממותקת (במעדניות מובחרות)

צנצנת של ערמונים מסוכרים (במעדניות מובחרות- אופציונאלי) 


הכנת המרג :
להקציף חלבונים ואט אט להוסיף סוכר ואבקת סוכר עד שהם מתמזגים והקצף הופך לקשה ומבריק.
לאפות את המרנג הצרפתי כנשיקות אישיות.

הכנת קצפת הערמונים:
להקציף את השמנת לקצפת קשה ולקפל לתוכה את מחית הערמונים.
לתבל בגרגירי ווניל.

לערבב היטב את מחית הערמונים הממותקת למסה אחידה ולהעביר לשק זילוף עם צנטר דק. 

בניית הקינוח:
על נשיקת מרנג להזליף שמנת מוקצפת ועליה להזליף מחית ערמונים ממותקת.
לפורר ערמון מסוכר ולפזר מעל הקינוח (אופציונאלי).