umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

כלים שלובים


כולם חושבים שהמטבח שלי מלא. מלא בכלים, תבניות, מיקסרים, חותכנים, מסגרות, טבעות, לקקנים, מדי חום, מפריד חלבון-חלמון, מיישר עוגה, חותך פרוסות, מנקה גרעיני דובדבנים, מנקה ירק מתותים, מחדד גזר, משקלים, מד טמפרטורה, מד ליטרים, מד כוסות כפות, תבניות סיליקון בגדלים שונים, תבניות שוקולד, שפכטל, שקיות זילוף, סכינים, צנטרים, מקצף ידני,כפות פרזיניות בגדלים שונים, סיר בא מארי, מיקרו, קולפן תפוחים, מקצף חשמלי, תנור משוכלל, מארוכים, קורצני עוגיות קורצני מספרים ואותיות,  המון ספרים בשפות שונות ובגדלים שונים, המון חומרי גלם מיוחדים, המון כלי הגשה, מפיות, מזלגות וכפיות לקינוחים...
ככה כולם חושבים. 
הם צודקים !
יש לי הכל.
ואולי אפילו יותר.
מגרות  מלאות של ציוד שאף פעם לא מספיקות להכיל הכל. 
לא פעם אני שואלת את עצמי מה אני צריכה את כל זה? כמה הכרחיים כל הכלים הללו?  והתשובה שלי תמיד היא:
שיהיה.
זה נכון, עם השנים צוברים,קונים, מתפתים, מקבלים, יורשים, שומרים ולא משחררים. 
ובכל זאת מה הם הכלים שבלעדיהם לא הייתי יכולה לעבוד?
אילו  אצטרך לארוז תיק אחד ולהשאיר הכל מאחוריי על מי לא הייתי מוותרת?
מה מגדיר אותי כפטיסיירית חוץ מיידע והמון כלים?

אז הנה רשימה שעליה אני לא מוותרת:
שני סכינים - סכין שף וסכין טורנה 
מד חום סוכר/שוקולד
סיר בא מרי 
קלחת
משקל
לקקן סיליקון
שקיות  זילוף 
מקסר חשמלי (מקציף ומעבד בצק)
קלף 
תבניות עגולות 
מקצף ידני 
מארוך 
כף עץ
נפה (לקמח, אבקת סוכר, קקאו...) 
ניירות אפייה 
שני צנטרים חלקים בגדלים שונים 
שני צנטרים משוננים בגדלים שונים 

כל השאר בונוס. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה