umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שישי, 18 בדצמבר 2015

עוגיות פיננסייר


עוגיות פיננסייר הצרפתיות תמיד מזכירות לי את נשות פריז, קלסיות, רכות , עדינות מראה, בעלות טעם עשיר ותמיד באופנה. העוגיות אווריריות בזכות הקצפת חלבונים ועשירות בטעם בזכות אבקת השקדים. וריאציות רבות יש לעוגיות הפיננסייר, הקלסיות ביותר נאפות עם פירות יער טריים בעונתם.
המתכון האישי הבסיסי שלי לעוגיות פיננסייר:
280 ג חלבונים
100 ג סוכר
150 ג אבקת שקדים \אגוזים + 150 ג סוכר (בצרפתית TPTׁׂ)
80 גרם קמח
20 גרם קורנפלור
קורט מלח
מעט תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת
השראה לעוגיות פיננסייר נלקחה מ:
http://www.teeniecakes.com/raspberry-coconut-friands/

ההכנה
להקציף חלבונים עם 100 ג סוכר לקצף יציב קשה ומבריק
לנפות יבשי 
לקפל יבשים בחלבונים המוקצפים
להוסיף חמאה מומסת תוך קיפול
להעביר את התערובת לשק זילוף 
להזליף בתבנית עוגיות קטנות 
לאפות 175 מעלות 20 דקות
אפשר להחליף את סוגי האגוזים 
אפשר להוסיף 20 אחוז קוביות פרי או פצפוצי שוקולד או שבבי אגוזים ולפזר מעל התערובת לפני האפייה
רצוי להחליף חמאה בחמאה מושחמת היא נותנת ניחוח אגוזי לפיננסייר