umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום ראשון, 29 במאי 2016

בצק במשב רוח


בצק עלים אנחנו כבר לא מכינים בעצמינו. ההשקעה גדולה מדי, הזמן קצר מדי, השומן רווי מדי והחג כבר בפתח. אבל בצק רוח, בהחלט אפשר, הוא ממשפחת בצקי העלים, אך הרבה יותר קל להכינו. הוא פחות שומני, יותר מתמסר. 
אלנה מסאן פרנסיסקו  היא פטיסיירית צלמת מזון וכותבת בלוג שברובו היא כותבת על אוכל צמחוני מחומרי גלם טריים ומקומיים. המתכון שלה לבצק רוח שונה מהמקור, היא משתמשת בגבינת שמנת ובחמאה  ליצירת ה "דיפדוף" והתוצאה בהחלט מענגת.
בצק רוח ניתן להשתמש כמו בצק עלים לגלגלו ולמלאו בכל טוב. 
בצק רוח גבינת שמנת 
320 גרם קמח
225 קוביות חמאה
225 גבינת שמנת קרה
50 גרם סוכר (לגרסה המתוקה)
50 גרם שמנת מתוקה
מלח
ההכנה:
לגבש את כל חומרי הבצק לכדור. לא לעבד אותו יותר מדי כך שיראו חתיכות החמאה והגבינה בתוכו.
להשהות במקרר כ 24 שעות. 
לרדד את הבצק לעובי הרצוי ולמלא אותו בכל טוב , כל מה שהייתם רוצים למלא בצק עלים (שברי שוקולד ופיסטוקים לגרסה המתוקה , פסטו וגבינה מגוררת לגרסה מלוחה ועוד אלף גיוונים)