umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום חמישי, 2 באפריל 2015

משקה האלים

הוא נרקא משקה האלים כי האלים האצטקים היו הראשונים לשתות אותו, הם שתו אותו מריר עם קינמון וצילי. מאז שוקולה שו הוא משקה אירופאי וניתן להזמינו בכל בית קפה בפריז. 
אני אוהבת את שיטת ההגשה  "עשה זאת בעצמך" כוס גדולה ובה חלב ושמנת חם ליצדו קוביות שוקולד מריר וקערה של קצפת לא ממותקת.
הלקוח מרכיב לעצמו את המשקה וטובל לו את קורסון השוקולד הפריך במשקה שוקולד שו המתוק מריר. 
והחיים יפים. 

מתכון שלי למשקה האלים 

500 מיל חלב 
250 מיל שמנת מתוקה 
מקל וניל 
300 גרם שוקולד מריר 
50 גרם קקאו הולנדי כהה משובח





לחמם שמנת חלב ומקל וניל חרוץ לאורכו לסף רתיחה  להסיר מהאש.
להוסיף קקאו ושוקולד תוך ערבוב תמיד, לסנן את התערובת.
למזוג לכוסות הגשה 
להגיש חם עם שמנת מוקצפת לא ממותקת. 

להנאתכם 
דורית קינן