Galette des Rois העוגה שמחביאה בתוכה את החלום להיות מלך ליום אחד. העוגה עשויה מקרם שקדים- פרנגיפן עטוף בבצק עלים.
האגדה מספרת כי הרומאים הכינו פעם בשנה עוגת ענק לעבדים הרומאים והחביאו בתוכה פול, מי מהעבדים הרבים שקיבל את פרוסת העוגה ובתוכה הפול זכה להיות מלך ליום אחד.
כמו הרומאים שכבשו את אירופה, כבשה העוגה את לבבות ההמונים והפכה למסורת בכל היבשת.
כיום העוגה נמכרת בבתי פטיסרי ברחבי אירופה בעונת החגים, מטמינים בה צעצוע קטן ומעליה מניחים "כתר" קרטון.
קרם פרנגיפן הוא תערובת אבקת שקדים, סוכר, חמאה וביצים רכותו ועסיסיותו של הקרם משתלבת באופן מושלם עם פריכותו של בצק עלים משובח.
למתכון הבסיסי לקרם פרנגיפן:
250 ג חמאה
250 ג סוכר
250 ג קמח שקדים
250 ג ביצים
100 גרם קמח מנופה
כף רום
בצק עלים על בסיס חמאה
הכמות:
מתאים למילוי שני טארטים בתבנית עגולה 24.
ההכנת הקרם :
לערבב סוכר וקמח שקדים לתערובת הומוגנית .
להקציף חמאה לקרם להוסיף חצי מתערובת סוכר שקדים תוך הקצפה
להוסיף 2 ביצים תוך הקצפה ושוב חצי מתערובת סוכר שקדים ולאחר מכן שתי ביצים נותרות ביצים
לקפל רום לתוך התערובת.
לחתוך עיגול בצק עלים ומעליו להזליף קרם פרנגיפן.
להחביא צעצוע קטן בעוגה (אופציה)
לכסות את הקרם והצעצוע בעיגול נוסף של בצק עלים.
להדק את דפנות שני העיגולים אחת לשניה
למשוך ביצה טרופה על הבצק (לא בדפנות כדי שהבצק יוכל לעלות)
לחרוץ בעדינות חריצים על השכבה העליונה
לאפות בחום של 200 מעלות כ 15 דקות.
להמשיך לאפות 20 דקות בחום של 180 מעלות