umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שלישי, 14 באפריל 2015

Pates de fruits

זיכרון ילדות ישן של מרמלדה בעלת שכבות צבעוניות מצופה בסוכר ועטופה בנייר צלופן המונחת ליד הקופה של נסים בעל המכולת השכונתית. כמה רחוק הלכתי כדי להגיע אליה הכי קרוב שאפשר.   Pates de fruits מחית פרי טבעי מומתקת ומצומצמת על אש קטנה הופכת לרכה וצמיגית כשמוסיפים לה סוכר, גלוקוז ופקטין, כאשר היא מתקררת היא מתקשה לצורה בה נוצקה.  הפרי טבעי, ההכנה קלה אך דורשת מד חום סוכר, פקטין וגלוקוז (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות כמו "לגעת באוכל"), התוצאה רכה, טעמו של הפרי חזק, צבעו עז, ציפוי הסוכר מתפצפץ ומשתלב ברכותו של הממתק. עונג צרוף. 






     פירות יער המתכון הבסיסי Pates de fruits

250 גרם מחית פירות יער (סוג אחד או תערובת)
200 גרם סוכר 
5 גרם פקטין
50 גרם גלוקוז 
מיץ מחצי לימון. 

לערבב פקטין עם 30 גרם סוכר.
לחמם את מחית הפרי ל 40 מעלות. 
להוסיף את תערובת הפקטין  סוכר ולערבב 
להוסיף את הסוכר שנותר והגלוקוז.
להעלות את המסה ל 105 מעלות.
להוסיף מיץ לימון.
להעביר לתבנית 20*20 (או לתבנית סיליקון אישית) 
לצנן 
לחתוך לריבועים או לשחרר מתבניות הסיליקון ולצפות בסוכר.
להגיש כממתק או כקישוטים לקינוחים. 

להנאתכם 
דורית קינן