umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שישי, 11 בדצמבר 2015

מרצפן קשיו לימון לבנדר

סוזן פאווורס החליטה לפני שבע שנים לשנות את התזונה שלה ל row food ופתחה בלוג בו היא משתפת את קוראה בתוצאות השינוי תוך שהיא מעדכנת מתכונים וצילומים. 
סוזן לא מוותרת בתזונתה החדשה על מתוקים ומכינה "מרצפן" מקשיו, מחליפה סוכר בסירופ עגבה ומתבלת בלוונדר ולימון מה שהופך לממתק מיוחד שלה.


מתכון למרצפן קשוי של סוזן 
3 כוסות קשיו טחון לאבקה
2\1 כוס אבקת שקדים  
כף לבנדר (ועוד קצת לקישוט) 
גרדת לימון מלימון  אחד 
מיץ מלימון אחד 
2 כפות שמן שומשום
כפית תמצית ווניל
4 כפות סירופ אגבה 
חצי כוס קוקוס טחון 

לערבב את כל החומרים (פרט לקוקוס הטחון ומעט לבנדר לקישוט) ל"בצק" אחיד. לשמור במקרר כשעה ויותר.
ליצור כדורים מהמסה ולגלגל בקוקוס ולווננדר.