umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

קלפוטי תפוחים

הקיץ מתחיל להתרחק, החגים מתקרבים. החלטתי להכין קלפוטי תפוחי גרנד סמיט. את ההשראה לקחתי מהבוג הקסום : fraeulein-gluecklich המתכון שלי בסיסי ופשוט הבלילה אוורירית ומתקתקה התפוחים חמצמצים ופריכים



קולפים ופורסים שבעה תפוחי גרנד סמיט ומצופפים אותם בתבנית חסינת חום.
לבלילה:
250 מיל שמנת
250 מיל חלב
4 ביצים
2 חלמונים
רבע כוס סוכר
רבע כוס קמח
ווניל , מלח , קינמון
מערבבים רטובים מוסיפים את היבשים ומאחדים לבלילה אחידה. מוזגים את הבלילה על התפוחים בתבנית ואופים 180 מעלות 40 דקות או עד שהבלילה מתיצבת. הכי טעים חם מהתנור עם גלידת וניל.

להנאתכם 
דורית קינן 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה