umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שלישי, 19 בינואר 2016

עוגת שוקולד משובחת ללא קמח

עשירה בשוקולד בלגי משובח, חמאה, סוכר, ביצים ומעט שקדים טחונים.
היא נימוחה במידה, פשוטה להכנה ומאוד טעימה. אצלי היא כבר עברה אינטרפטציות אין סופיות של הוספות תבלינים, המרות הקמחים ואפילו שינוי היחסים, אני לא מתפשרת על שוקולד בלגי משובח ומשתמשת בשוקולד קליבו 56% קקאו במתיקות עדינה, שכן כל סוג שוקולד שייבחר ישנה את התוצאה הסופית של העוגה.
מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח 
300 ג שוקולד בלגי משובח 56% קקאו
200 ג חמאה
200 ג סוכר
5 ביצים
5 כפות גדושות של אבקת שקדים.
על בא מרי ממיסים חמאה שוקולד וסוכר
מערבבים למסה אחידה
כשהתערובת חלקה וקרה
מוסיפים תוך כדי ערבוב (לא הקצפה) ביצה אחר ביצה
ומקפלים כף אחר כף של אבקת שקדים.
אופים 30 דקות 180 מעלות
זורים אבקת סוכר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה