umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום ראשון, 13 במרץ 2016

New York Cheesecake


עוגת גבינה משובחת ועשירה היא  היא עוגת  ה New York Cheesecake 
ייחודה וטעמה מתאפיין בזכות גבינת השמנת (Cream cheese) ממנה היא עשויה ובזכות ההכנה הקלה, שכן לא משקיעים באפיית תחתית אלה בביסקוויטים טחונים המעורבבים במעט חמאה, מלית הגבינה אינה מסובכת להכנה, ככל שמשתמשים בגבינה שמנה יותר כך העוגה עשירה ונימוחה יותר. מי שטעם את העוגה מבין מהי חרות ולמה כל כך הרבה אנשים מברכים:God bless America!


המתכון שלי ל New York Cheesecake (פחות שמנה מהרגיל)

לתחתית 
200 גרם ביסקוויטים 
100 גרם חמאה מומסת

למלית 
750 גרם גבינה לבנה מעל 9% (לרוב אני מערבבת 500 גרם מסקרפונה ו 250 גרם  שמנת חמוצה העוגה עשירה יותר)
220 גרם סוכר (כוס)
תמצית וניל משובחת 
גרדת לימון אופציה 
5 ביצים 

לציפוי 
2 גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)
2 שקיות  סוכר ווניל
2 כפות אבקת סוכר

הכנת התחתית: 
טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים לאחר שהפכו פירורים להוסיף חמאה מומסת.
לשטח על תחתית של תבנית אפייה 24 סמ  ולהקפיא לחצי שעה. 
לחמם תנור ל 140 מעלות.
להניח בתחתית התנור תבנית מלאה במים חמים ליצירת סביבה עם אדים.
הכנת המלית:
בקערה טורפים בעדינות את הגבינה, הסוכר, הביצים והווניל. 
מוזגים לתבנית מעל  תחתית הביסקוויטים שהתגבשו לתחתית. 
אופים כשעה או עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט. 
מוציאים מהתנור ל 15 דקות
הכנת הציפוי:
מערבבים שמנת עם סוכר וסוכר וניל.
מורחים על העוגה שהצטננה מעט. 
מחזירים לתנור לעוד 8 דקות.
יש לצנן ליליה במקרר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה