umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שני, 14 במרץ 2016

Pain Surprise‏ לא על הלחם לבדו

האמת, הפתיעו הבלגים, בחלונות הראווה בבולנג'רי ניתן לראות לחם עגול גבוהה שוליים עטוף בנייר צלופן וסרטים צבעוניים, עליו כתוב  Pain Surprise‏ - לחם הפתעה.
שמתקרבים רואים ש "כיפת" הלחם חתוכה ואם מצליחים להציץ פנימה רואים שהקשה של הלחם הפך למעין קופסת אחסון למשולשי סנדוויצ'ים המסודרים באופן מדויק בתוכו. איך יצא "הלב" הרך של  הלחם מתוכו, בעוד התחתית והדפנות מחוברות ללא פגם? איך נכנסו הסנדוויצ'ים הקטנים למעטפת הלחם חזרה באופן מדויק? לחם ההפתעה קונים לאירועים, ימי הולדת, מסיבות שונות ....לי יצא לטעום אותו בגרסאות רבות (לחם מלא, לבן , דגנים...מילוי צמחוני, בשרי, טבעוני...) ומכוון שעבדתי בבולנז'רי יצא לי גם להכינו. הכנת הגרסה הקנויה מאתגרת, 
הגרסה הביתית פשוטה ומעולה לפיקניק משפחתי .....
תביאו ותפתיעו ....
לחם הפתעה מקצועי 
אנא ראו סרטון הכנה כולל הכנת הלחם עצמו  https://www.youtube.com/watch?v=-wLRUZQ6OUo

לחם הפתעה ביתי:
לחם עגול בעל דפנות גבוהות.
סכין לחם טובה. 
ממרחים לבחירה (גבינות, פסטו ,ממרח זיתים, מיונז, אבוקדו, ריבות....)
לחתוך את "כיפת" החם ולהשאירה בצד.
כאשר יש לנו "גליל" לחם, יש פרוס אותו לפרוסות שיוצרות עיגולים עיגולים (עם הקשה של הלחם)
מכאן מתחילה מלאכת מריחת הסנדוויצ'ים: על כל זוג פרוסות עגולות למרוח ממרח אחר להניחם על צלחת הגשה אחד מעל השני תוך החזרתם לצורת הלחם המקורית.
שכל  העיגולים מרוחים, לחתוך את כולם לשישה משולשים לאורכו של הלחם.
ומעל לכל  להחזיר את "כיפת" הלחם. 
אמנם בגרסה הזו אין "אריזה" לסנדוויצ'ים אך היא בהחלט פשוטה ולא פחות מרשימה.    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה