תאי לוטי, קינוח הרחוב הפופולארי ביותר של ממלכת סיאם. דוכנים רבים הפזורים ברחבי המדינה מפיצים ריח של מתיקות ועונג. קרפ דקיק, העשוי מבלילה עדינה, בתוכו מקופלות טבעות בננה בשלה ומעליו הוזלף חלב מרוכז ישירות מפחית השימורים. זה טעים וזה מתוק. תאי לוטי הוא זיכרון מתוק של שווקים בהם ריחו מתערבב עם ריח הפאד טאי, ריח רוטב הדגים, האננס והתירס על הגחלים, .
הגרסה שלי לתאי לוטי נגזרת מבלילת קרפ צרפתי, אך הקרפ מתאים לניחוחות תאילנד הקסומים
מתכון בסיסי לקרפ :
250 מיל קרם קוקוס
4 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
125 גרם קמח
50 גרם סוכר
לנפות את הקמח הסוכר והמלח.
להניח בקערה ביצים וחלב ולערבב היטב.
להוסיף יבשים.
להוסיף חמאה מומסת עד לאחידות המסה.
להשהות את המסה לפחות חצי שעה במקרר.
לחמם מחבת עם מעט שמן ולמזוג כמות שתכסה את קוטר המחבת
לטגן שכבה דקה על המחבת המשומנת ולהפוך לעוד חצי דקה
כשהקרפ מוכן, בעודו במחבת, להניח בננה, לגלגל את הקרפ סביבה
להוציא מהמחבת ולחתוך לטבעות
להזליף חלב מרוכז כמו בממלכת סיאם, ישירות מהפחית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה