umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום רביעי, 3 בפברואר 2016

בננה לוטי

תאי לוטי, קינוח הרחוב הפופולארי ביותר של ממלכת סיאם. דוכנים רבים הפזורים ברחבי המדינה מפיצים ריח של מתיקות ועונגקרפ  דקיק, העשוי מבלילה עדינה, בתוכו מקופלות טבעות בננה בשלה ומעליו הוזלף חלב מרוכז ישירות מפחית השימורים. זה טעים וזה מתוק. תאי לוטי הוא זיכרון מתוק של  שווקים בהם ריחו מתערבב עם ריח הפאד טאי, ריח רוטב הדגים, האננס והתירס על הגחלים, .  
הגרסה שלי לתאי לוטי נגזרת מבלילת קרפ צרפתי, אך הקרפ מתאים לניחוחות תאילנד הקסומים 
מתכון בסיסי לקרפ :
250 מיל קרם קוקוס 
4 ביצים 
50 גרם חמאה מומסת 
125 גרם קמח 
50 גרם סוכר 

לנפות את הקמח הסוכר והמלח.
להניח בקערה ביצים וחלב ולערבב היטב.
להוסיף יבשים.
להוסיף חמאה מומסת עד לאחידות המסה.
להשהות את המסה  לפחות חצי שעה במקרר.

לחמם מחבת עם מעט שמן ולמזוג כמות שתכסה את קוטר המחבת  
לטגן שכבה דקה על המחבת  המשומנת  ולהפוך לעוד חצי דקה 

כשהקרפ מוכן, בעודו במחבת, להניח בננהלגלגל את הקרפ סביבה 
להוציא מהמחבת ולחתוך לטבעות 

להזליף חלב מרוכז כמו בממלכת סיאם, ישירות מהפחית. 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה