umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שלישי, 9 בפברואר 2016

המגדל שמאפיל על האייפל

בחלונות הראווה של בתי פטיסריי המשובחים ברחובות פריז מתהדר לו מגדל של מקארונים, עוגיית הדגל ומקור גאוותם של הפטיסיירים הצרפתים. המקארון היא עוגייה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, העשויה מהקצפת חלבונים בסוכר וקיפול אבקת שקדים, ניתן להכינה באין סוף צבעים וטעמים. לרוב הן מגיעות בזוג ובין שתי העוגיות משתלב קרם נימוח התואם את צבען וטעמן של העוגיות, כאן מתבטאת יצירתיותו של הפטיסייר ולמרות שהן נראות בחלונות הראווה דומות זו לזו לכל אחת יש קסם משלה. 
אני אישית ממליצה על מקארון עלי ורדים של  פטיסריי לה דורה  https://www.laduree.com/en_gb/
מתכון בסיסי לעוגיות מקארון:
250 ג חלבונים
125 ג סוכר

275 ג אבקת שקדים
500 ג אבקת סוכר

ההכנה :
להקציף חלבונים עם סוכר עד שנוצר קצף קשה
לנפות את היבשים  יחד
לקפל את תערובת החלבונים המוקצפים עם היבשים בעדינות
לצבעים שונים:
לחלק את התערובת למספר הצבעים הרצויים
על כל חלק בנפרד להזליף מעט צבע מאכל טבעי 
לערבב בעדינות רבה 
בשקיות זילוף נפרדות למלא תערובות צבעוניות.
ולהזליף על נייר אפיה  המונח על תבנית עיגולים קטנים 
להשאיר את התבנית לפחות כ 10 דקות באוויר החדר  (מה שיוצר את קרום העוגייה)
לאפות  150 מעלות 30 דקות  או עד שהעוגייה ניתקת מנייר האפיה. 

המקארונים מגיעים בשלל צבעים ושלל טעמים
כדי לשנות להם את הצבע והטעם יש להוסיף להם צבעי מאכל טבעיים.


ניתן להוסיף תמציות  טעם טבעיות  על פי צבעם (מקרון אדום יקבל טעם של מי ורדים, מקרון חום טעם של קפה  וכו..) 

לגנאש שוקולד לבן

200 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 מיל שמנת מתוקה 
תבלינים או חומרי טעם טבעיים (גרדת תפוז, מי פריחת הדרים, גרדת לימון, מחית פיסטוק ....הכל לפי צבעו של המקרון...) 
צבע מאכל טבעי 

למחם שמנת מתוקה 
למזוג על השוקולד הקצוץ
למזג בניהם
להוסיף תבלינים או חומרי טעם וריח טבעיים
ולהזליף בין שתי עוגיות מקארון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה