בחלונות הראווה של בתי פטיסריי המשובחים ברחובות פריז מתהדר לו מגדל של מקארונים, עוגיית הדגל ומקור גאוותם של הפטיסיירים הצרפתים. המקארון היא עוגייה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, העשויה מהקצפת חלבונים בסוכר וקיפול אבקת שקדים, ניתן להכינה באין סוף צבעים וטעמים. לרוב הן מגיעות בזוג ובין שתי העוגיות משתלב קרם נימוח התואם את צבען וטעמן של העוגיות, כאן מתבטאת יצירתיותו של הפטיסייר ולמרות שהן נראות בחלונות הראווה דומות זו לזו לכל אחת יש קסם משלה.
אני אישית ממליצה על מקארון עלי ורדים של פטיסריי לה דורה https://www.laduree.com/en_gb/
ההכנה :
אני אישית ממליצה על מקארון עלי ורדים של פטיסריי לה דורה https://www.laduree.com/en_gb/
250 ג חלבונים
125 ג סוכר
275 ג אבקת שקדים
500 ג אבקת סוכר
ההכנה :
להקציף חלבונים עם סוכר עד שנוצר קצף קשה
לנפות את היבשים יחד
לקפל את תערובת החלבונים המוקצפים עם היבשים בעדינות
לצבעים שונים:
לחלק את התערובת למספר הצבעים הרצויים
על כל חלק בנפרד להזליף מעט צבע מאכל טבעי
לערבב בעדינות רבה
לצבעים שונים:
לחלק את התערובת למספר הצבעים הרצויים
על כל חלק בנפרד להזליף מעט צבע מאכל טבעי
לערבב בעדינות רבה
בשקיות זילוף נפרדות למלא תערובות צבעוניות.
ולהזליף על נייר אפיה המונח על תבנית עיגולים קטנים
ולהזליף על נייר אפיה המונח על תבנית עיגולים קטנים
להשאיר את התבנית לפחות כ 10 דקות באוויר החדר (מה שיוצר את קרום
העוגייה)
לאפות 150 מעלות 30 דקות או עד שהעוגייה ניתקת מנייר
האפיה.
המקארונים
מגיעים בשלל צבעים ושלל טעמים
כדי לשנות להם
את הצבע והטעם יש להוסיף להם צבעי מאכל טבעיים.
ניתן להוסיף תמציות
טעם טבעיות על פי צבעם (מקרון אדום יקבל טעם של מי ורדים,
מקרון חום טעם של קפה וכו..)
לגנאש שוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 מיל שמנת מתוקה
תבלינים או חומרי טעם טבעיים (גרדת תפוז, מי פריחת הדרים, גרדת לימון, מחית פיסטוק ....הכל לפי צבעו של המקרון...)
צבע מאכל טבעי
למחם שמנת מתוקה
למזוג על השוקולד הקצוץ
למזג בניהם
להוסיף תבלינים או חומרי טעם וריח טבעיים
ולהזליף בין שתי עוגיות מקארון
לגנאש שוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 מיל שמנת מתוקה
תבלינים או חומרי טעם טבעיים (גרדת תפוז, מי פריחת הדרים, גרדת לימון, מחית פיסטוק ....הכל לפי צבעו של המקרון...)
צבע מאכל טבעי
למחם שמנת מתוקה
למזוג על השוקולד הקצוץ
למזג בניהם
להוסיף תבלינים או חומרי טעם וריח טבעיים
ולהזליף בין שתי עוגיות מקארון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה