umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שישי, 12 בפברואר 2016

טראפלס שלי

קוביות של גנאש שוקולד הן הצורה האלגנטית והעכשווית להגשת טראפלס.
גאנש הוא שם כולל למיזוג שמנת ושוקולד, טעמו מרקמו וצבעו משתנים בעקבות היחס בין השמנת לבין השוקולד וכן בין סוגי השוקולד השונים. 
יחס בסיסי בגנאש הוא 1:1 שמנת שוקולד, אך כל סוג שוקולד סופג שמנת אחרת ולכן היחסים משתנים. 
שיטת ההכנה זהה גם שהיחס בין המרכיבים משתנה: חימום השמנת, ערבובה עם פתיתי שוקולד וצינון המסה יוצר  גנאש עשיר.
טראפלס בסיסי של הפטיסריי הצרפתי:
350 גרם  שוקולד מרירי או חלב  בפתיתים
350 גרם שמנת  מתוקה 
ניתן לתבל את השמנת בתבלינים כמו גרדת תפוז או ווניל להעשרת הטראפלס.

מחממים שמנת לסף רתיחה מוזגים  על פתיתי השוקולד
מסננים ומצננים.
מצפים תבנית 20*20 בנייר אפיה ומוזגים את התערובת 
מקפיאים ליממה.
חותכים לקוביות ומגישים.

או מוזגים לתוך תבניות אישיות צורניות של סיליקון 
מקפיאים ליממה.
משחררים מתבנית הסיליקון ומגישים. 

ניתן לצפות בקקאו, קוקוס....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה