umami style details

umami style details הוא בלוג לקונדיטורים ולאנשים שרוצים להבין את רזי המקצוע. הוא מתבסס על חשיבת umami המפרקת לגורמים את החומרים והתחושות של הפטיסריי לשש משפחות: פריכות, אווריריות נימחות, רכות, טבעיות ותשוקה. לכל אחד מהם מרקמים שונים, טעמים שונים וסוגי מתיקויות שונות.הבלוג עושה שימוש במתכונים בסיסיים מהפטיסריי הצרפתי (לרוב) אותם אני מתבלת כל פעם אחרת, מוסיפה תוספות שונות, ממירה חומרים (מאותה משפחה) מרכיבה אותם מחדש ומשלבת בינהם וכך יוצרת קינוחים אל האין סוף.

יום שלישי, 5 במאי 2015

קולי של פירות

אני אוהבת את הטבע ואת אין סוף האפשרויות שהוא מעניק לי ליצור במטבח, לו יכולתי הייתי ממזגת  כל מתכון בקולי של פירות, קולי הם פרות טריים שנטחנו עם מעט סוכר ותבלינים, אין ממש מתכון ואין ממש חוקים או יחסים. פשוט לטחון פרי עונתי עם מעט סוכר לשבירת חמיצותו ולשימור צבעו, לתבל בתבלינים מתאימים. הקולי ישדרג כל קינוח, כל גלידה , כל מאפה, על פנקיק או מרנג  
כן 
תנסו את זה בבית .....

מתכון שלי לקולי פרות אדומים 
500 גרם פרות אדומים 
50 גרם סוכר 
מיץ מחצי לימון 
2 עלי בזיליקום טריים 






טוחנים את כל החומרים במעבד מזון שומרים בבקבוקים וניתן להקפיא עד חודש.
תחשבו על שילובי קולי של מנגו וצילי... קולי משמש ודבש... קולי ליצי ולמון גרס... קולי תותים ונענע... קולי מלון ... קולי אבטיח ועלי זעתר.... 





להנאתכם 
דורית קינן 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה