"פניני יפן" perles du Japon כך מכנים הצרפתים את הטפיוקה, והיא בכלל שורש מצמח המניהוט שגדל באפריקה עם השנים נדד ליפן, האפריקאים מכינים ממנו דייסות ואילו ביפן ובמזרח מכינים ממנו קינוח רענן עם פירות. כשהגיע חומר הגלם הקסום הזה לצרפת הצרפתים העניקו לו את השם "פניני יפן" בזכות צורתו וצבעו.
"פניני יפן" היינן פתיתים לבנים שבתהליך בישולם במים הן מתנפחים, מתרככים ומשנים את גונם מלבן לשקוף.
גונם משתנה בהתאם לצבע הרוטב שהן עומדות לצידו בתוכו או מעליו וסופחות את טעמו.
מרקמם צמיגי ורך, בדרך כלל מבשלים אותם בחלב קוקוס, מגישים בסלט פרות אקזוטיים.
המתכון הבסיסי שלי לטפיוקה
חצי כוס גרגירי טפיוקה
4 כוסות מים
3 כוסות חלב קוקוס
חצי כוס סוכר
פרות עונתיים חתוכים כגון: אננס, מנגו, מלון, אבטיח, ליצי, קיווי....
מביאים לרתיחה 4 כוסות מים מוסיפים את גרגירי הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב תמידי עד שהמים נספגים בגרגירים והגרגירים הופכים שקופים.
מעבירים את הגרגירים למסננת ושוטפים את הפנינים השקופות להוצאת העמילן המיותר כך הן נפרדות זו מזו.
במקביל מביאים לרתיחה חלב קוקוס וסוכר עד שהסוכר נמס, מערבבים את הפנינים ברוטב,
מוזגים לכוסות הגשה, מצננים, ומוסיפים מעל פירות עונתיים.
להנאתכם
דורית קינן
מרקמם צמיגי ורך, בדרך כלל מבשלים אותם בחלב קוקוס, מגישים בסלט פרות אקזוטיים.
המתכון הבסיסי שלי לטפיוקה
חצי כוס גרגירי טפיוקה
4 כוסות מים
3 כוסות חלב קוקוס
חצי כוס סוכר
פרות עונתיים חתוכים כגון: אננס, מנגו, מלון, אבטיח, ליצי, קיווי....
מביאים לרתיחה 4 כוסות מים מוסיפים את גרגירי הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב תמידי עד שהמים נספגים בגרגירים והגרגירים הופכים שקופים.
מעבירים את הגרגירים למסננת ושוטפים את הפנינים השקופות להוצאת העמילן המיותר כך הן נפרדות זו מזו.
במקביל מביאים לרתיחה חלב קוקוס וסוכר עד שהסוכר נמס, מערבבים את הפנינים ברוטב,
מוזגים לכוסות הגשה, מצננים, ומוסיפים מעל פירות עונתיים.
להנאתכם
דורית קינן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה